tirsdag 1. juni 2010

Midt på natten! ;)

Jeg får bare ikke sove i natt jeg...så nå skriver jeg et lite blogg innlegg og ser om det hjelper å gjøre noe en liten stund...så kanskje jeg sovner etterpå, hehe! ;)

Har desverre kommet endel på etterskudd med scrappingen i det siste grunnet helse og ferie...Men kom meg HELDIGVIS til Barcelona med et nødskrik...Trodde knapt at det var sant at jeg var der...Takk for alle hyggelige kommentarer i forje innlegg da jeg var ganske usikker og bekymret for om jeg ikke skulle få reist!! Dere er så flotte damer! :) Og nå gleder meg meg til jeg skal få tatt fatt på scrappingen av bilder fra turen...for med både mitt og den ene kompisen min sitt speilrefleks kamera som det støtt blitzet i tok vi rimelig mange bilder tilsammen ja!!! :) Lurer på om det må bli et eget Barcelona album kanskje... ? ;) Har jo vært den store belønningen som jeg har ventet på helt siden jeg ble sykemeldt i august, så må jo gjøre litt ekstra stas på minnene også... ;) Det dumme er bare at min kjære dyrebare foto skriver kolapset i tordenværet 16.mai...så det ser ut til å ha tatt totalt kvelden og at jeg må ha ny....og siden det ikke akkuart er gratis...må jeg MINST vente på neste lønn for å få råd til en ny etter denne turen som jo også slukte litt penger.... Men heldigvis skal jeg få skrive ut litt bilder hos Hege Bestevenn på lørdag så da blir det endelig litt scrapping igjen og jeg glader meg sååå masse!!

Det ble 5 fantastiske dager med to fantastiske kompiser som reisefølge i strålende sol og 25 varmegrader i skyggen i Barcelona! Har aldri vært på en sånn storby ferie før og det var skikkelig moro...Har opplevd utsikten over byen fra Montjuic, en topp på ca. 400 meter, hvor vi gikk de siste ca 60-70 høydemeterne selv...og jeg må bare si jeg er fornøyd med egen insats i de bratte oppoverbakkene!! Det kuleste var at vi møtte nesten ingen andre som gikk denne turen...men derimot mange på toppen...fordi det gikk en gondol opp som ikke vi oppdaget før det var litt seint....Derfor ekstra fornøyd med at vi faktisk rulla opp mens andre vettige folk tok gondolen ;) .....Og vi, ja vi ville jo prøve den vi også...så vi tok den ned igjen vi da, hahaha.....etter at vi hadde nytt den fantastiske utsikten fra toppen av borgen øverst på Montjuic! ;) Ellers ble det turer i den koselige gamelebyen....med små trange smug og flotte byggverk vi ikke har maken til i Norge...og nydelige små kaféer med kjempe god tapas! Det ble tur langs havna og på stranden med oppfølgende nydelig middag på restaurant...og masse artig å se langs La Ramble...hoved turist gata i byen! :) Og stort var det også å se La Sagrada Familia...Kirken som er tegnet av Gaudie på 1800-tallet og enda ikke ferdig bygget fordi den er sååå ENORM! Til nå har den 8 ekstremt høye spir og de forbereder nå å bygge 3 (tror jeg) spir til som blir enda høyere enn de som alt er der....også er det mange små spir og kjempe flotte utskjæringer med motiver fra bibielhistorien. Nå får de inn så mye penger fordi så mange turister kommer for å se den...så nå tror de at de kan klare å bygge den ferdig på de neste 20-30 årene...-Dét sier ganske mye omstørrelses perspektivet og omfanget av dette byggverket! :)  Og i tillegg til disse gamle byggene og monumentene var det også å finne mange utrolig stilige flotte nymoderne  bygg i de stiligste fasonger...så denne byen har mye å by på!! Kan virkelig anbefale den et besøk...jeg vil iallefall gjerne tilbake dit! :) Vi rakk mye på 5 dager men det er fortsatt steder der jeg gjerne skulle hatt tid til å se...selv om jeg følte at vi rakk mye av det viktigste! :)  Legger med noen bilder fra turen også jeg. -Og ønsker alle en god natt og en god uke videre!

En kald brus i varmen på en strandkafé var skikkelig deilig etter å ha gått lengre enn lagt på formiddagen! :)
Et artig lite torg vi kom forbi i gamlebyen! :)
Hotellet vi skal bo på neste gang...hehe, yeah right...sikkert ikke råd til å gå inn i lobbyen en gang! ;)

Den flotte La Sagrada Familia...ser ikke alle de flotte detaljene i dette bilde..Men kranene på toppen er der for å bygge de neste høye spirene!


Ikke så værst å ha med seg to flotte gutter på tur... ;) Føste utsiktspunkt på vei opp på Montjuic! Nydelig og frodig sted!Queen of the castle....endelig på toppen! ;)
Amigos! ;)

11 kommentarer:

jannes hobbykrok sa...

Ser ut til å ha vært en kjempeflott tur!!!Nydelige bilder,ser herlig ut!
Ønsker deg en fin dag,og håper nattesøvnen er bedre i kveld!
Klem,Janne

Pink lady sa...

Åååå, så jo bare helt herlig ut da, Elise! Høres ut som en helt fantastisk tur!!! Mange fine scrappe bilder og historier her:-)

Gleder meg masse til lørdag! Sees:-)
Ha en fin tirsdag! Klem Laila.

bojose sa...

Så flotte bilder fra turen :) Ser ut til at dere hadde det kjempefint på tur.
Håper du har fåt sove litt og ønsker deg en fin dag, klem :)

mettepip sa...

Så flott at du har kost deg på tur Elise!
Barcelona er virkelig en av mine favorittbyer -den har jo absolutt alt!
Gleder meg til å se albumet ditt etterhvert!
Ha en fin uke videre!
klem fra
Mette

Gry-Heidi sa...

Åååå, jeg kjenner den gode Barcelona følelsen :o) Gamlebyen er kjempekoselig, og for ikke å snakke om det yrende folkelivet på Rambla´n :) Herlig !
Hvis du vil så kan jeg ta med pc´n min på lørdag så kan du laste inn bilder som jeg kan printe ut til deg her hjemme.
Får håpe du får deg en god natts søvn i natt! Ses på lørdag :o)

Klem :)

Leon sin tromme og scrappeblog sa...

Fine bilder Elise! Du skriver jammen masse på bloggen din. Jeg har fått meg egen blogg og skal nok lage kort veldig snart men akkurat nå er teltet satt opp og da kan jeg nesten ikke vente med å legge meg.

Klem fra Leon

Mona sa...

Ååå.. Dette må ha vært en fantastisk flott tur!! Har aldri vært der, men det høres og ser flott ut. Blir kjekt å lage album fra turen! Håper du viser litt når den blir ferdig :-D

Ha en strålende dag!
Klem Mona :0)

salvie sa...

Hei Elise! så flott at du kom deg på tur.Og veldig artig å lese litt om turen i bloggen din.Det ble et flott reisebrev som fikk meg til å ville dra dit også:-) gleder meg til å se skisser fra turen. Jeg har jo planlagt å scrappe bilder fra kreta turen som var for et år siden.Så nå må jeg bare få gjort det!Kos deg hos Hege på lørdag :-)

Knerten sa...

Hei Elise,
såå hyggelig å treffe deg i går ! Jeg har lagt meg til som følger, så nå venter jeg spent på ditt første vintagekort ;-))
Håper du har en fin svømmetur m Hege nå, og at du har fått nattesøvnen din tilbake :-)
Klem
Turid

Nina sa...

Hei. Tusen takk for i går. Utrolig hyggelig. Det er jo bare så kos å sitte å lage kort og skravle:)...eller bare være helt stille en stund i dyp konsentrasjon...;) ha en fin uke. klem

Pink lady sa...

Hei Elise, Takk for en kjempe koselig scrappe dag igår...utrolig koselig!! Tida gikk bare så fort:-) gjør jo alltid det i koselig selskap.

Ha en fin og kreativ uke! Klem Laila.